Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Михайлове чудо, піратський день і народження смайла

19 вересня 2022 року – понеділок. 208-й день війни Росії проти України. До Нового року залишилося 103 дні. Іменини цього дні святкують Давид, Архип, Кирило, Михайло, Макар.

Інформатор традиційно розповідає про свята та цікаві дати цього дня.

19 вересня – День народження смайла. Смайли доповнюють історію спілкування в мережі інтернет. Вони передають різні емоції: радість, здивованість, співчуття тощо. Смайл з’явився в США 1963 року. Відомий художник Харві Белл намалював усміхнене обличчя, яке відразу стало візитною карточкою страхової компанії. А перший смайл в інтернеті з’явився 1982 року. Створив його Скотт Фалман.

Також 19 вересня – Тиждень приручення тварин, яких складно приручити. Щоб приручити чотириногого товариша, потрібно прикласти чимало зусиль, витримки та часу. Ще первісні люди почали одомашнення диких тварин.

А ще 19 вересня – Міжнародний піратський день. Свято з’явилося в штаті Орегон, США. Жартівливе свято було придумане 1995 року Макром Саммерсом та його найкращим другом Джоном Бауром, коли вони грали в ракетбол в місті Олбані та використали піратський сленг.

19 вересня в церковному календарі – Михайлове чудо. В сучасній Туреччині в IV столітті жив Архип, у якого була хвора дочка. Він довго молився про її здоров’я. Одного разу йому явився архангел Михаїл, який показав йому, де тече цілюще джерело. На честь цього Архип побудував храм. Однак, язичники вирішили його зруйнувати і направили на будівлю гірські потоки. Тут знову з’явився архангел і спас храм.

 

Нагору