Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї письменниця Іванна Стеф’юк презентувала свою книгу

У Коломийській краєзнавчій бібліотеці відбулася презентація книжки «Про вас» письменниці Іванни Стеф’юк родом з Косівщини.

Повідомляє Інформатор посилаючись на сторінку краєзнавчої бібліотеки.

Книжка Іванни Стеф’юк «Про вас» — це мереживо її родинних спогадів з історіями «людей із сорокових». Це книжка про людську долю в історичних буревіях і про перемогу життя. Це сув’язь містичного з родинно-побутовим. Це водночас розлоге епічне полотно, розбите на деталі і клаптики, і достеменно документальна оповідь, що вміщує біль і радість поколінь і родів.

Після презентації коломияни написали безліч хороших відгуків, ось декілька з них:

“Дякую Вам, Іванно, за творчість, за незабутнє спілкування, за глибоку українськість, яка так необхідна нам усім зараз. За любов до Коломиї “, – пише директорка Коломийської міської публічної бібліотеки Наталія Тарновецька.

“До сьогодні я не дуже розуміла, що таке образок, що це взагалі за жанр. Послухавши кілька образків у виконанні авторки, прочитавши ще кілька, розумію, що по-іншому ці твори неможливо назвати. Під час читання і справді перед очима з’являються цілісні образи. Я бачу все те, про що пише авторка, в найдрібніших деталях. Біль, смуток, печаль, відчуття повної безнадійності, світло, радість, любов, надія – емоції, які переживають герої творів, і я разом із ними. Безмежно вдячна пані Іванні за те, що вона робить.”, – відгукується про презентацію та книгу Галина Плетньова.

Іванна у свою чергу подякувала коломиянам такими словами:

“Дякую вам, шляхетні і гостинні коломияни. Це світло очей, ці квіти, ці слова “Я мріяла познайомитися з вами” і синхронні діалоги по імпрезі…я зворушена. “.

21 вересня, у Music hall Чернівецької обласної філармонії ім. Д.Гнатюка презентують моновиставу «Про вас» за окремими новелами з її книжки.

Фото: Василь Іваночко

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору