Коломия До сайту

У музичних і художніх школах Коломиї змінили вартість навчання для багатодітних сімей

На вересневому засіданні виконавчого комітету Коломийської міської ради вирішили зменшити пільги на вартість навчання в школах естетичного виховання нашої громади. Так відтепер діти з багатодітних сімей будуть платити 50% від вартості.

Повідомляє Інформатор.

Минулого року навчання в музичній чи художній школі міста було безкоштовним для дітей з багатодітних сімей. Проте від вересня 2022 року такі учні змушені будуть платити половину повної вартості навчання.

В управління культури та туризму міськради розповіли, що таке рішення пов’язане з тим, що у нашій громаді дуже багато бажаючих відвідувати заклади естетичного виховання з числа пільговиків. Тому в ратуші вирішили: якщо родина платоспроможна, то має оплачувати половину вартості навчання.

До теми: У Коломийській музичній школі №1 новий директор

Більше того, якщо з цієї сім’ї художню або музичну школу відвідує ще одна дитина, то за неї батьки мають сплатити повну вартість.

До слова, вартість за навчання у школах естетичного виховання Коломийської громади коливається в межах від 240 грн до 350 грн.

До редакції Інформатор звернулась мама вихованця музичної школи №2 Леся Футумайчук:

“Я так розумію, що тільки з багатодітних сімей зняли пільгу, а всі інші категорії залишилися на безкоштовному навчанні. Діти дуже хочуть займатися, нашій сім’ ї накладно оплачувати навчання, так як потрібно купити інструмент для молодшої дочки”, – пише пані Леся.

Від плати за навчання звільнені: