Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї на покинутому комбінаті поселилися лисиці

Ми застали її у вікні, як тільки автівка Інформатора наблизилась до колишнього м’ясокомбінату. Руденька, досить-таки вгодована лисиця спокійнесенько сиділа собі прямо у вибитій шибі першого поверху. Тільки-но ми спустили вікно, щоб сфотографувати, лисиця зникла у будівлі.

Про нову непрошену хижу сусідку розповіли Інформатору мешканці вулиці Соборної.

Ми два дні полювали на руденьку, але більше зустріти її не випало. Натомість розговорилися з місцевими мешканцями. Алік мешкає навпроти покинутого комбінату. ще минулого тижня у його подвір’ї було повно курей, але лисиця покрала вже 30 птиць. У пані Анни хижачка поцупила 20-ро дорослих курчат. А до іншої сусідки з вулиці хазяйновито зайшла просто до комори: сіла собі в порозі й споглядала, як жінка порається біля кухні.

І все це – серед білого дня.

Лисиця не скажена – переконані місцеві жителі. Тварина не нападає на людей, не кусається і взагалі спокійна.

А ще у неї є двоє маленьких лисенят, тому-то руда так активно полює.

Скільки ми не ходили хащами покинутого комбінату – рудої більше не зустрічали. Тільки гори сміття і розбиті стіни. Зате місцева мешканка пані Олександра встигла спіймати лисицю на свій телефон.

 

Менше пощастило мешканцям вулиці Сельської на початку літа цього року. Там лисиця кидалась на людей, а птиці такої покрала, що місцеві мешканці ходили до ратуші скаржитися. З міськради відрядили фахівців, які зробили щеплення від сказу домашнім тваринам з цього району. Подейкують, хижачку таки вполювали.

Також лисиць цього рок зустрічали на вулиці Довбуша. Більшість з них мали свої виводки і змітали курей десятками. Ради на те наразі нема, адже у зв’язку із воєнним станом полювання заборонено.

Це перший рік, коли лисиці так масово поселилися у місті. До цього лиса зустрічали 4 роки тому: якимось дивом він прибрів мало не до центру й спокійно розгулював собі по вулиці Франка.

До теми: Що залишилося від великої промисловості Коломиї

Наталка Сандецька

 

 

 

Нагору