Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Біля станції «Академік Вернадський» народилися тюленята

Поблизу української станції в Антарктиді народилися перші в цьому сезоні тюленята – їх уже 2 (хлопчик та дівчинка). Перше побачило світ на сусідньому острові Вінтер, біля будиночку Ворді, а друге – біля острова Скуа, на кризі в протоці Скуа Крік.

Інформатор ділиться посилаюсь на Національний антарктичний науковий центр

«Зовсім крихітка, ще не відходить від матері, та, треба сказати, росте на очах (може набирати до 6-7 кг за день). Пересувається цуценя (так називають новонароджених тюленят) невпевнено, адже м’язева система тільки формується, та вже через кілька тижнів розпочнеться навчальний процес, і малеча буде вчитись виживати в суворих антарктичних умовах», – пишуть полярники про дитинчат.

Цікаві факти про тюленів:

Вагітність у самок тюленів Ведделла триває 10 місяців. Народження малят відбувається на поверхні криги. Кожна самка приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, в довжину сягають 1,3 м, а коли стануть дорослими, мають важити біля 400 кг.

Мати вигодовує малюка протягом 7-ми тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. А живуть ці тюлені відносно довго – 20 років.

Лише в Антарктиді тюлені не бояться людини. Чому? Тому що тут вчасно взяли їх під охорону.

Традиційно, полярники оголосили конкурс на найкращі імена для цих неймовірно милих тваринок. Приєднуйтеся за посиланням та пропонуйте свої ідеї, як назвати хлопчика та дівчинку.

Фото – Сергій Глотов

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору