Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Різдво Пресвятої Богородиці та інші свята 21 вересня

Сьогодні, 21 вересня, маємо 210-й день війни України проти росії. Через це ми не можемо разом з усім світом святкувати день миру. Та віримо в якнайшвидшу перемогу над загарбниками. Крім цього, нині треба подякувати тим, хто цього заслужив та привітати HR-менеджерів з професійним святом.

Про ці та інші свята розповість Інформатор.

21 вересня християни святкують Народження Матері Ісуса Христа – Різдво Пресвятої Богородиці і Приснодіви Марії. Це одне з 12 найважливіших свят в році. На честь свята зведено чимало храмів. Нагадуємо, що перша Пречиста – це Успіння Богородиці й відзначається воно 28 серпня. Існує ще й третя Пречиста – так звана «зимова» – Введення в храм Пресвятої Діви (4 грудня).

Крім Марії, свої іменини сьогодні святкують Іван та Георгій.

День миру. Уже 9 років поспіль українці не можуть по-справжньому відзначити це свято. Але ми знаємо, що скоро житимемо в мирній країні. Українське суспільство та українська армія працює над цим кожен день.

День HR-менеджера. Третя середа вересня – свято для українських HR-менеджерів, спеціалістів у сфері управління персоналом – День HR-менеджера. Префікс HR у назві професії – це скорочення від словосполучення human resources, людські ресурси.

Всесвітній день подяки. Святкування розпочалося у 1965 році на Гаваях, коли міжнародні збори вирішили, що було б непогано мати один день на рік, щоб офіційно висловити подяку та вдячність за безліч чудових речей, які можна знайти у світі. Цей день покликаний нагадати нам про важливість вираження подяки та вдячності. Люди рідше висловлюють подяку на роботі, ніж деінде. Жінки вдячніші, ніж чоловіки. Подяка може допомогти вам досягти ваших цілей.

День європейського співробітництва. Європа – це суміш культур і економік, яким необхідно розуміти один одного, щоб реалізувати свій максимальний потенціал. В ознаменування досягнень європейського співробітництва 21 вересня в Європі відзначається День європейського співробітництва (European Cooperation Day).

День міні-гольфу. Міні-гольф – це заняття, популярність якого за останні кілька років зросла. Середній гравець у гольф має 12500 шансів на те, що він заб’є хоча б один удар. Як уже згадувалося, справжнє походження того, що ми сьогодні знаємо як міні-гольф, палко обговорювалося істориками протягом багатьох років. Експерти кажуть, що свідчення міні-гольфу насправді можна простежити до Китаю між 937 та 975 роками нашої ери. Тим часом голландські історики присягаються, що цей вид спорту зародився в Данії близько 1297 року.

День нульових викидів. Мета цього дня – дати нашій планеті відпочити від викопного палива і того, що воно викидає в атмосферу, хоча б на один день щороку. Це включає в себе парникові гази, забруднювальні речовини, мікрочастинки та інші речі, які завдають шкоди нашій планеті. День нульових викидів має величезне значення, оскільки він спрямований на заохочення використання відновлюваних джерел енергії на противагу обмеженому викопному паливу.

Ольга Пукавчук

Нагору