Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Карпатських лісах помітили зубрів. Фотофакт

Можливо дехто вже й забув про існування такої унікальної тварини, як зубр. Адже через браконьєрів, вони почали зникали з території України. Та нещодавно одного з цих красенів вдалося спіймали на фотопастку в лісі Ужанського національного природного парку.

Світлинами ділиться Інформатор.

Зубри – найбільші за розмірами звірі фауни України. Вони можуть важити до 900 кг. Але на тварин стали багато полювати. Ще до початку XVIII століття цей вид почав зникати зі списків нашої фауни. Але їх вдалося врятувати завдяки реакліматизації, яка розпочалась в 60-х роках XX століття. В наш час вільно живучі популяції зубрів можна знайти і в Білорусії, Латвії, Литві, Польщі, Словаччині і в Україні.

“Представник порожнисторогих Bovidae зубр Bison bonasus історично проживав в Ужанській долині, а тепер окремі особини періодично заходять на територію парку з Польщі і Словаччини, де реалізується програма реакліматизації зубра” – йдеться на сторінці Ужанського національного природного парку.

Якщо у Червоному списку МСОП і Червоній книзі Карпат зубр віднесений до категорії “вразливий” (VU), то в Червоній книзі України ці звірі мають статус “зниклий у природі”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору