Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Молодь Коломиї проти розформування відділу, який займався їхніми справами

Активісти з числа коломийських дівчат та хлопців написали петицію до міського голови із вимогою відновити роботу відділу молоді. Минулого року відділ розформували, а опікою питань молодіжної політики з тих пір займались у міській публічній бібліотеці. 

До редакції Інформатора звернувся громадський активіст Максим Вердеш, щоб розповісти, чому важливо підтримати їхню петиції.

Підтримати петицію можна ТУТ. 

Наразі бракує ще 85 підписів, міський голова взяв це звернення до уваги.

Молодь збиралась спершу в малій залі Народного дому. Але їх перекинули на бібліотеки. Проте нещодавно і так збиратися стало зась.

“Нас попросили там більше не збиратись. Мовляв, немає можливості там сидіти до 10, оскільки це комунальне приміщення; до 7 – гора. А підкажіть мені, коли ми говоримо про молодь, у якої до 3-4 години уроки/пари/додаткові або ж робота, і ти маєш можливість вийти кудись поспілкуватись тільки о 6, то який сенс іти в простір до 7. Мушу вам відкрити очі – купа молоді ходять в паби пити пиво, бо не мають куди діти себе після 6. Так і сталося того вечора, коли нас вигнали з бібліотеки, – ми всі пішли в більярд, бо падав дощ, а вони працюють допізна”, – пише Максим Вердеш.

До теми: “Не вішайте ярлики на мене” | У Коломиї відбудеться тренінг

Направду, де здибатись молоді, коли у місті для них не знайшлося жодного кутка? Хлопці переконані, через таку ситуацію росте алкоголізм серед юнацтва.

“А от тепер я запитаю вас. А вам це ок? Все влаштовує? Маємо дві великі проблеми – надмірне споживання алкоголю серед молоді, яка, окрім того, закінчивши освіту, постарається виїхати з Коломиї, бо це місто, де не можна якось розвиватись і робити щось корисне. От саме тому вже який рік йде довга розмова про молодіжний центр! Не можна ігнорувати молодь, потрібно створювати нові можливості в місті і не забивати на розвиток”, – наголошує Макс.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

 

Нагору