Інформатор Коломия

ГРОШІ

Шахраї не сплять: у прикарпатців видурили майже 200 тис грн

Прикарпатські шахраї продовжують збагачуватися за рахунок громадян. Протягом 20 вересня до правоохоронців звернулось 4 громадян. В сумі злодії видурили у них понад 186 тис грн. Поліція розпочала розслідування. 

Інформатор розповідає деталі шахрайських схем, аби наші читачі не “попались на гачок” з посиланням на Управління поліції області.

63-річну мешканку Тисменицької ТГ ошукали псевдопрацівники банку. До жінки зателефонував аферист, представився працівником служби безпеки та повідомив, що її карту заблоковано. Аби її розблокувати необхідно здійснити кілька операцій. Що, власне, жінка і зробила. Проте за кілька хвилин з двох рахунків шахрай зняв понад 52 тисячі гривень.

53-річна місцева мешканка Олешанської ТГ розповіла, що теж постраждала від шахраїв, які представились працівниками банку. Зловмисники повідомили, що карта заблокована і потрібно зареєструвати нову. Виконавши всі вказівки шахраїв, довірлива мешканка втратила 15 тисяч гривень. Їх аферисти оперативно зняли з рахунку потерпілої.

До косівських правоохоронців звернулася 43-річна мешканка громади та розповіла, що продавала автозапчастини на відомій інтернет-платформі. До неї зателефонувала невідома особа, повідомила, що хоче придбати товар і одразу прислала посилання для його оплати. Жінка зайшла за посиланням та ввела дані банківської карти. За лічені хвилини з її рахунку аферисти зняли 11 тисяч гривень.

Найбільшу суму грошей видурили шахраї в мешканця Долини. Чоловік хотів придбати мікроавтобус. Знайшов оголошення в соціальній мережі, зв’язався з продавцем та здійснив переказ авансу – 108 тисяч гривень. Отримавши кошти, шахрай перестав виходити на зв’язок.

За всіма фактами правоохоронці розпочали розслідування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

До теми: Обережно! Шахраї | яким сторінкам у соцмережах не можна довіряти?

Христина Бойчук

Нагору