Інформатор Коломия

ГРОШІ

Економісти пояснили, чому зріс долар і що буде з валютою далі

Попри офіційний курс долара в 36 грн, 21 вересня на “чорному ринку” його вартість зросла на 8 гривень. Ціна не спиняється і продовжує лізти вгору. Економічний експерт Михайло Крапівко вважає, що це пов’язано з вранішнім виступом путіна. 

Повідомляє Інформатор.

Ризик є, і люди його усвідомлюють. І не тільки “за порєбріком”, адже мобілізація ворожого війська означає ескалацію конфлікту.

“Оголошено цифру 300 тисяч осіб. Рахуйте: на початку лютого стояло біля кордонів 250 тисяч. Прямі втрати більше 50 тисяч та поранених – десь 100 тисяч. І 300 тисяч вони хочуть мобілізувати. Це ескалація конфлікту. Це значить, що усі перемоги до цього часу  – звільнення території – може обернутися інакше”, – сказав Михайло Крапівко.

Він вважає, що є ризик для економіки, національної валюти та безпеки. І додає, що паніка розвіється протягом двох тижнів.

До теми: Долар б’є всі антирекорди: курс валют у Коломиї

На думку фахівця, стабілізації курсу слід чекати протягом 1-2 тижнів, адже це одноразова акція. Цьому сприятимуть мітинги. Відомо, що на вулицях вже роздають повістки, опозиціонери закликають палити військкомати.

Нагору