Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї шкільні їдальні перейшли у приватні руки

Міський голова впевнений, що харчування школярів у закладах совіти має перейти у приватні руки. Відтак у перший місяць навчального року з п’яти опорних закладів уже в чотири зайшов приватний підприємець для приготування їжі.

Чим зумовлене таке рішення, дізнавався Інформатор.

Відтак міський голова переконує, що місто вигідніше закупити послуги прання білизни, а також харчування у закладах освіти.

“Так само ми хочемо завести інші послуги, які нетипові для освіти, що ми цю послугу оплачували. Я думаю, що це буде не дорожче. Візьмемо на прикладі шкільних їдалень: треба було платити за електроенергію там, зарплати працівникам… продукти”, – стверджує Богдан Станіславський.

Тепер приватні підприємці беруть в оренду шкільні їдальні і продають сніданки та обіди. Місто купляє у них харчування для дітей пільгових категорій.

Проте неясно, чому підприємцю готувати їжу для дітей вигідно навіть попри те, що він додатково сплачує за оренду, а самій школі – начебто ні.

А ще наразі невідомо. чи контролює хтось якість, відповідність до вимог порцій та калорійності страв у приватних підприємців.

Наразі батьки з ліцею №1 поскаржилися на мінімальні порції та наявність шоколадних батончиків та інших товарів, яким не місце в шкільній їдальні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору