Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

10 тис. грн. для військових зібрали діти з Надвірної

Двоє дітлахів – Євгенія та Максим Медведчуки – вирішили допомагати ЗСУ. Трохи подумавши, почали плестии вироби з бісеру. Потім продавали їх у центрі Надвірної. Усього за п’ять днів діти вторгували 10 тис грн, які передали благодійному фонду “Свобода, гідність, перемога”.

Чому діти почали волонтерити розповідає Інформатор з посиланням на Суспільне.

Ідея з’явилась у дітей із соціальних мереж.

“Я бачила в Інтернеті, що діти так само продають власні вироби й збирають гроші на ЗСУ. Подумала, чому б не спробувати? Я покликала брата і сплели багато всього. Наступного дня пішли продавати й назбирали 2 тис. грн. Нам здалося, що це – нормально за 4 години”, – каже Євгенія.

Діти почали волонтерити, аби допомогти військовим. Та і взагалі – хочуть бути корисними.

Ідею дітей підтримали батьки. Вони допомагали їм виготовляти вироби з бісеру.

Так, як хрещений батько Євгенії зараз служить у ЗСУ,  діти й захотіли допомагати захисникам фінансово, каже їхня мама Марія Медведчук.

“Хресний телефонував — він підтримує їх. Каже, що діти – молодці. Це дуже великий стимул для них. І наші надвірнянці теж дуже щирі люди, адже за п’ять днів назбирали таку суму”, – розповідає Марія Медведчук.

Виторг Євгенія та Максим передали до благодійного фонду “Свобода, гідність, перемога”. На 9 300 грн волонтери закупили для військових зимові куртки, шапки та “кікімори”. Залишок передали громадській організації “Нові крила” в Івано-Франківську, яка з 2014 року виробляє маскувальні сітки для бійців.

Дівчинка додає, що разом із братом вони на цьому не зупинятимуться. Діти планують продовжувати збір грошей для потреб української армії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

До теми: 9-річний хлопчик придбав для військових 235 пар шкарпеток

Христина Бойчук

Нагору