Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Добірка настільних ігор для дозвілля у сімейному колі

Іноді, окрім культурних заходів, хочеться побути із своїми близькими. Є чимало варіантів для проведення дозвілля у сімейному колі. Наприклад, поринути у світ настільних ігор. 

Інформатор підготував для вас добірку найцікавіших інтелектуальних та розважальних ігор.

Розпочинає наш ТОП “Монополія”. Як виявляється, вона все ще на коні. І навіть якщо у старих версіях ви знаєте вже всі картки “Шанс”, виробники не стоять на місці: існує Монополія банківськими картками.

Вона спрощує ігровий процес. Замість громіздких купюр кожен гравець отримує гроші на його банківський рахунок. Четверо монополістів можуть керувати своїми заощадженнями на імпровізованих картках, яка поєднується з банком – і це спрощує всю математику у грі в рази.

“Вибухові кошенята” – набір звичайних карт та декілька “вибухових” карт – кожен гравець може зійти з розуму від несподіваних поворотів долі. А обмежена кількість рятівних “Знешкодь” разом із картами “Стоп”, “Атакуй”, “Заглянь у майбутнє” вносять неабиякий адреналін у процес гри. Креативність у фразах та ілюстраціях – це щось космічне. Це весела гра, яку не можна пропускати.

“Пандемія” – це класична і, напевно, найкраще продавана кооперативна гра всіх часів. Тут кожен із учасників партії працює в одній команді, щоб вилікувати країни нашої планети від “хвороб”. Гравці мають окремі ролі з унікальними властивостями, які допомагають винищувати віруси та епідемії в країнах, коли жах процвітає. Це цікава логістична гра, де планування наступного кроку може бути критичним для здоров’я Землі. Пам’ятайте – у будь-який момент може статись епідемія, що пришвидшить поширення зарази. Саме правильна оцінка небезпеки є ключем до перемоги о поразки в цій грі.

Зазвичай, загадкове вбивство не приносить жодних хороших новин. Але “Clue” – це зовсім інша справа. Ви всі – підозрювані у вбивстві. Знайдіть, хто вбив містера Бодді, досліджуючи моторошний особняк у пошуку підказок, поки самі не стали жертвою маньяка… Довіряти не можна нікому, розраховуй тільки на себе. І знаєте, що найкраще в цій грі – ви на неї витратите грошей менше, ніж якби замовили піцу додому.

Далі розповідаємо про “Дженгу” – хто ж знав, що будівництво може бути таким напруженим..? Вона і справді є однією з найбільш напружених і водночас веселих настільних ігор із коли-небудь створених. Суть гри – ви з учасниками будуєте вежу на верхівці вже побудованої вежі. Для цього треба використовувати довгі бруски з нижніх ярусів. І з кожним новим поверхом стає все важче і важче! Часом ви можете навіть забути про суперництво у спробах побудувати якомога вищу вежу, поки вона не розвалиться на маленькі брусочки.

“Dixit” – це абсолютно сімейна гра. Безтурботна і легка, де важливі логіка, креативність, фантазія й інтуїція. У кожного з 3-6 гравців є по 6 карт із неймовірними і багатогранними малюнками. Один із гравців вибирає картку та каже свою асоціацію до неї – не надто легко, але й на заважку, щоб було цікаво. Коли ж усі інші гравці докидають по одній карті. це все перемішується – тоді починається найбільш захопливе. Усі картки перевертаються, і тепер потрібно вгадати, що саме поклав ведучий раунду. Зрозуміти думки іншої людини, пізнати її внутрішній світ та фантазії – ось що дозволяє ця прекрасна гра.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору