Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

8-річна дівчинка з Коломийщини отруїлася грибами

Вже не перший випадок отруєння грибами зареєстрували на Прикарпатті. Нещодавно через це помер 9-річний хлопчик, а тепер у лікарні опинилась 8-річна дівчинка.

Пише Інформатор з посиланням на сюжет ТРК 3-Студія.

8-річну дівчинку з Коломийщини госпіталізували в обласну дитячу лікарню. Також разом із нею у медзакладі перебуває й 11-річний пацієнт, який, як і дівчинка, отруївся дикорослими грибами.

“У цих двох випадках це, ймовірно, гриби гастроентеротропної дії. Бо клінічна ситуація відповідала за таку симптоматику. Пацієнти потрапили у відділення інтенсивної терапії зі скаргами на блювоту, різкими болями в животі, розладами кишківника та вираженою загальною слабкістю”, – каже медичний директор Івано-Франківської ОДКЛ Ярослав Семкович.

Обом юним пацієнтам надали необхідну медичну допомогу. Як зазначив лікар, одного з пацієнтів уже перевели у профільне відділення. Втім, ще інша дитина перебуває у реанімації.

Протягом вересня на Прикарпатті зареєстрували 6 випадків отруєння грибами. З них – 4 серед дітей, а 2 – у Коломийському районі.

Медики наголошують та закликають батьків не дозволяти дітям до 12 років їсти гриби. Їхній організм не готовий до такого навантаження. А також не займатися самолікуванням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору