Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийські парубки потрапили у список Forbes

Ярема Малащук та Роман Хімей родом з Коломиї. У свій час переїхали до столиці. Спільно працюють в різних видах візуального мистецтва як режисери, художники та оператори-постановники. А на днях хлопці потрапили до списку «FORBES-Україна» молодих українців, які відбудовують Україну.

Інформатор вітає коломийських парубків із почесним визнанням від Forbes.

Ярема Малащук та Роман Хімей нагороджені другою спеціальною премією в галузі сучасного мистецтва PinchukArtCentre Prize 2018. Встигли співпрацювати з голландською групою художників Metahaven над фільмом “Рідне місто” та режисером Філіпом Сотниченко (“Син”, “Цвях” та “Технічна перерва”).

До теми: Про кіно та театр від відомого українського актора | Інтерв’ю з Романом Ясіновським

Восени ж 2022 року журнал «FORBES-Україна» визначив переможців національного списку «30 до 30» – молодих українців, які відбудовують Україну. До списку увійшли тридцять представників бізнесу, економіки, державотворення, освіти, культури та інших галузей, а також герої війни з російським агресором, яким до 30 років. До цього списку потрапили й наші коломияни Ярема Малащук і Роман Хімей.

«Хімей та Малащук працюють одночасно в кіно та сучасному мистецтві. Їхня художня практика, підсилена цим перетином, стала орієнтиром для митців, які займаються відео», – каже керівниця дослідницької платформи PinchukArtСentre Ксенія Малих. У дуету – насичений рік.

У серпні митці були в Дюссельдорфі: готували проєкт «Театр надій та очікувань». 17 липня PinchukArtCentre відновив роботу виставкою «Коли віра зрушує гори». Малащук та Хімей – її співкуратори. На експозиції представлено їхнє відео «Мандрівник». Улітку роботи дуету показали в музеї Frac Bretagne у Франції поруч з Нен Ґолдін та Андреаса Гурскі. Митці працюють над першою закордонною персональною виставкою в Білостоку.

На запитання, чим будуть займатися після перемоги відповідають просто:

«Повернемось, де були до війни. Закінчимо завдання. Тоді картина стане цілісною і ми будуватимемо країну далі».

Бажаємо нашим талановитим парубкам натхнення і подальших успіхів.

 

 

Нагору