Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї Марійка та Даринка продають іграшки ручної роботи, аби допомогти ЗСУ

Двоє юних волонтерок допомагають ЗСУ – продають іграшки ручної роботи, які шиє їхня мама. За одну таку вони просять зовсім мало – 20 грн., хоча вона вартує набагато більше. 

Інформатор побачив дівчаток біля студентського скверу та дізнався їхню історію.

Гуляючи стометрівкою, одразу бачиш міні-прилавок, поряд з яким стоять двоє сестричок – Марійка та Даринка. Неподалік сидить їхня мама Інна, яка й розповіла журналістці про свою сім’ю.

Родина приїхала до Коломиї з Миколаєва після початку повномасштабної війни.

“Шити – моє хобі та заспокійливе. Так і зародилась ця ідея. Частину вилучених коштів використовуємо для закупівлі нових матеріали для пошиття іграшок. Решта грошей йде на підтримку ЗСУ. Нещодавно вдалось допомогти одному батальйону з Миколаєва. А тепер-от спекли 5 тортів та віднесли їх до Народного дому”, – розповідає пані Інна.

Питаємо, як дівчатка відреагували на таку ідею?

“Спершу вони соромились. Марійка та Даринка не кличуть людей до свого “міні-прилавка”, а просто чекають, поки хтось зверне увагу та сам зголоситься допомогти ЗСУ. А ще вони хочуть додому. Ми всі хочемо додому, тому помагаємо всім, чим можемо”, – додає мама дівчаток.

Іграшки дуже різноманітні та яскраві: тут і жабки, і котики, і бджілки, і мишки, і пташки, і навіть рожеві зайчики. Також можна знайти сердечка різноманітних кольорів.

Отож тепер в редакції “Інформатора” є зайчик, кошеня, а також жовто-блакитне сердечко. Вони зігріватимуть душу навіть у похмурі осінні дні, адже наших ЗСУ та таких дітей ворог ніколи не переможе.

Долучайтесь до акції й ви: по-перше, зробите добру справу, а по-друге, іграшки й справді вартують вашої уваги.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Читайте також: 9-річний хлопчик придбав для військових 235 пар шкарпеток

Христина Бойчук

Нагору