Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пенсіонерка з Прокурави в’яже шкарпетки для захисників

Марії Дручків уже 73 роки, але це не заважає їй дбати про наших військових. Своїми люблячими руками, жінка в’яже шкарпетки для українських захисників. 

Інформатор розповідає про любляче серце пані Марії з посиланням на Суспільне.

В’язані шкарпетки у Прокураві, де живе Марія Дручків, називають капцями. Жінка розповідає, що в’яже так, аби вони були не лише теплими, а й міцними. Кожна пара особлива – має свій орнамент та колір.

“Є тут і мохер, і шерсть – такі м’якенькі, – говорить Марія Дручків. – Будуть носитися. Додаю до шерсті просту нитку і воно тримає. А я і сама ходжу в капцях”.

Пані Марія додає, що рукоділля вона обожнювала ще з дитинства. Як має вільну хвилинку – відразу береться за в’язання. Щоб отримати нитки для шкарпеток, Марія розпускає теплі речі, які в сім’ї вже не носять.

Жінка уже передала місцевій волонтерці Ользі Гарасим’юк 10 пар шкарпеток. Вона повезла їх для військових на передову.

“Люди передають гроші на армію. А в мене пенсія не дуже велика. І я думаю, хоч цим допоможу. Та й в’яжу, щоб хоч трохи допомогти, чим можу”, – каже волонтерка.

За день пані Марії вдається зв’язати одну пару шкарпеток. Утеплювати українських військових на зиму планує і надалі.

“Я, коли в’яжу, – заспокоююся. Собі сидиш, в’яжеш, немає чим хвилюватися. А тепер є багато чим перейматися. Ще б щось десь знайшла, то, може, доплету більше і передам на фронт. Хай хлопці носять і здорові будуть. А що робити, як такий час настав. Але сподіваємося, що ми дочекаємося перемоги”, – додає 73-річна жінка.

До теми: У Коломиї Марійка та Даринка продають іграшки ручної роботи, аби допомогти ЗСУ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору