Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Боксери з Харкова тепер тренуються в Коломиї | Міні-інтерв’ю та фоторепортаж

Коломию, як хорошу спортивну боксерську базу знають у всій Україні. У ФСК “Локомотив” часто проходять збори, різні змагання, турніри та матчеві зустрічі. Відколи російські війська почали сильно бомбити Харків тренер та молоді боксери почали шукати місце, де зможуть тренуватися, підготуватися до змагань і при цьому вберегти життя та здоров’я.

Інформатор розкаже детальніше про переїзд харківських спортсменів та успіхи коломийських боксерів.

Хто проявив ініціативу запросити харківський клуб тренуватися в Коломиї?

Це не те, щоб ініціатива була. Ми розуміємо, яка зараз ситуація в Україні і навіть не розглядали якихось інших варіантів, а сказали, що у нас є можливість для того, щоб їх прийняти. Знали один одного вже давно. У нас, якщо можна так сказати велика боксерська сім’я. Колись вони приїжджали до нас на збори, бо Коломия часто приймає гостей з різних міст.

Тренер харківського клубу боксу Сергія Данильченка, Марчук Андрій Олексійович, розповів, що діти на початку війни були розсіяні по всій Україні, але зідзвонившись з батьками, вирішили, що переїхати у Коломию буде найкращим варіантом. Невдовзі так і зробили, тому ще в травні переїхали у “Локомотив”. Фінансують свої потреби самі, але живуть безкоштовно.

“У Харкові буває затишшя, але через деякий час знову стріляють, тому поки ми не плануємо повертатися додому,” – додає тренер.

До чого зараз готуєте спортсменів?

Нещодавно готувалися до Чемпіонату Європи, але на жаль дівчина травмувалася і не поїхала, а хлопець, хоча і поїхав у Італію на змагання, але на бій не вийшов. Скандал тоді розійшовся не тільки Україною, але й світом. Йому поставили умови, щоб він виходив змагатися без прапора України, тобто під нейтральним. Він прийняв рішення зовсім не змагатися за перемогу, хоча у нього були всі шанси зайняти призове місце, так як він вже неодноразово був Чемпіоном Європи. Ми його звісно ж підтримали і вважаємо, що це правильне рішення. Інші хлопці готуються до Чемпіонату України з боксу, він відбудеться у Рівному 10 жовтня.

“Зараз готуємо різні вікові групи до Чемпіонатів України. Досить багато зараз є змагань та турнірів. Стараємося у вихідні робити спаринги або спільні тренування, щоб набиратися досвіду, запрошуємо боксерів з різних міст України.”, – додає тренер коломийського клубу.

На запитання чи спортсмени тренуються разом, тренери відповідають, що переважно так. Але харків’яни мають більше тренувань так, як боксери вчаться онлайн. Тому зранку самостійно займаються, а ввечері разом.

“Нам дуже добре тренуватися разом, бо у них команда досвідчених боксерів, а у нас молодші хлопці, тож мають можливість набиратися нового досвіду.”, – додає Олексій Данлишин.

Нещодавно Коломийський боксер приїхав з Чемпіонату Європи, розкажіть про цей досвід.

14-річний Богдан Тимчук став срібним призером юнацького Чемпіонату Європи. Змагання проходили у Туреччині в  м. Розурум. Він провів три поєдинки. Перший переміг боксер з Італії, у другому зустрівся з боксером із Чехії, його виграв, а у третьому поступився англійцю. Ми пишаємося ним.

Читайте також: Kozak System у Коломиї | Інтерв’ю з фронтменом Іваном Леньо

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук 

Нагору