Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині відкрили ще один шелтер і благодійну їдальню

1 жовтня на Коломийщині силами “Карітасу” відкрили одразу дві локацїї добра – у Лісній Слобідці запрацювала благодійна їдальня від парафія св. Миколая УГКЦ, а у селі Королівка – шелтер при Церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

Повідомляє Інформатор з посиланням на допис благодійної організації “Карітас Коломия”.

За словами організаторів проєкт благодійної їдальні давно був мрією громади УГКЦ в Лісній Слобідці. До його реалізації вони йшли кілька років, а коли почалося повномасштабне вторгнення потреба постала ще гостріше.

Відтак парафіяни почали готувати для постраждалих від воєнних дій обіди та підтримувати всіх, хто потребував їжі. Для цього потрібно було приміщення пристосовані до роботи.

І ось, через 7 місяців у парафіяльному будинку освятили і урочисто відкрили сучасну кухню та їдальню. Тепер тут будуть проводитись спільні обіди та вечері для усіх, хто потребує.

Комфортний шелтер у Королівці створювали з любов’ю.

Парафія Покрови Пресвятої Богородиці була однією з перших в єпархії УГКЦ, де почали приймати переселенців. Спочатку люди залишилися тут на одну ніч і їхали далі. Потім з’явилися сім’ї, які знаходили в парафіяльному будинку прихисток на довгий термін.

“Для того, щоб гостям було зручно в шелтері облаштували 2 кімнати, у яких загалом може жити 10 людей. Також є зручна кухня та ванна кімната з усім необхідним,” – розповідають у Карітасі.

До слова, під час посвячення над шелтером з’явилася велечезна веселка. Цю дивовижу розцінили, як знак, що Богородиця бере цю оселю під свій покров.

Обидва проєкти були реалізовані завдяки попередньому менторству проєкту “Соціальне служіння УГКЦ” та фінансовій підтримці Emergency_appeal.

 

Нагору