У неділю бібліотеку-музей села Сопів заполонив запах традиційної страви нашої місцевої кухні – підпалки. Її часто могли готувати ваші бабусі, тому що цей делікатес є досить давнім.
Інформатор теж вирішив поділитися рецептом приготування сопівської підпалки.
У Сопові зустрілися переселенці, сім’ї захисників та мешканці села, щоб місцеві ґаздині навчили готувати цю страву. В селі підпалкою завжди пригощали гостей на весіллях чи на великі свята. Подавали її разом з тушкованою капустою з ребрами. Проте зараз підпалку готують все рідше і рідше. Щоб традиційна страва не зникла, сопівські господині діляться своїм досвідом та запрошують всіх спробувати приготувати цю смакоту.
Рецепт та спосіб приготування дивіться у відео Відділу культури і туризму Печеніжинської селищної ради:
Читайте також: У пошуках солі й спокою: Сопів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.
Ольга Пукавчук