Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Великому Ключеві на Коломийщині відновили повстанську криївку

У неділю,  2 жовтня, в селі Великий Ключів було людно і гамірно. На відкриття забутої криївки  та фестиваль повстанської пісні з’їхалися патріоти з цілого району.  Історія цього місця колись буде описана у історичних романах.

А наразі Інформатор коротко розповість про криївку, що стала останнім прихистком для відомих повстанців.

У 50- роках ХХ ст. у цій криївці ключівського лісу загинуло троє повстанців на псевдо Яр, Сірий та Муха. Через 70 років після трагічного випадку прикарпатці зібралися вшанувати їхню пам’ять.

Всечесні отці провели панахиду біля пам’ятного хреста.

Відкрив захід ідейний натхненник та засновник фестивалю Геннадій Романюк , ведучими були Микола Яцурак та прекрасна Юлія Зуброва “Бандерівна”, виконавиця бардових пісень.

Зі сцени також кілька слів сказала невістка одного з повстанців. Метою дійства є вшанування пам’яті полеглих героїв, на подвигах яких ми відроджуємо власну гідність та національну свідомість на справжніх патріотичних цінностях.

Честь запалення великої ватри була надана ветерану УПА Петру Підлетейчуку, який в свій час бував в даній криївці.

В цей день зі сцени було чути багато повстанських патріотичних пісень та віршів, зокрема у фестивалі брали участь колективи Палацу культури та мистецтв “Народний дім”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору