Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи можна їсти міські гриби?

Після посушливого літа пішли рясні дощі. Це саме те, що люблять гриби. Відтак коломияни знаходять гриби не тільки в лісах поза містом, але й у скверах, парках і навіть у власних подвір’ях.

Чи можна такі гриби їсти – дізнавався Інформатор.

У міському парку Трильовського печериці можна зустріти то біля атракціонів, то прямо-таки вздовж тротуару на Чайковського.

На ділянках дитячих майданчиків біля садочків – також щедро вродило. Щоправда, поряд з їстівними ростуть отруйні, а отже їстівні також становлять загрозу, їх збирати не можна.

До теми: Ядерний гриб | як гуцул у російські новини потрапив

А під балконами в центральній частині міста виросли велетенські сироїжки. Діти їх збирають час до часу, хтозна, чи батьки наважуються ті гриби готувати.

А в одному із приватних секторів Коломиї виросли під деревами псевдо-підпеньки. Жінка каже: моя коза їх їла і нічого, тварини пустого б не їли. Сусіди ледь відмовили брати ті поганки.

За порадою, що ж робити з міськими грибами ми звернулися до досвідченого грибника пана Василя.

“Перше правило грибників –  не знаєш, що то – кинь з рук. Друге – збирати треба у чистих лісах. Я особисто навіть не беру гриби з проліску Лісної Слобідки, бо там неподалік траса. Гриби ж натягують на себе важкі метали, шкідливі речовини, вихлопні гази й таке інше. А про гриби, які виросли в місті взагалі мовчу. Брати їх не раджу: шкоди буде більше, ніж користі”, – розповідає пан Василь.

Нагору