Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Всього за добу до поліції звернулися три прикарпатки, яких ошукали шахраї

Мешканки Снятина, Косівщини та Верховинщини стали жертвами аферистів в інтернеті. В загальному їх ошукали майже на 120 тисяч гривень.

Інформатор та поліція Івано-Франківської області закликає громадян, бути пильними в мережі.

Так, 3 вересня 36-річна мешканка Косівського району повідомила, що її обманули шахраї. Жінці прийшло повідомлення, про те, що вона отримала соціальну виплату і фішингове посилання на мобільний додаток одного з банків. Аби авторизуватися в ньому, треба було ввести номер та пін-код своєї банківської карти, що жінка й зробила. За кілька хвилин на її рахунку стати нулі. Двома платежами аферист зняв майже 32 тисячі гривень.

А от у 33-річна мешканка села Яблуниця, Верховинського району хотіла придбати автомобіль. Вона побачила оголошення в інтернеті та переслала невідомому продавцю завдаток – 73 500 гривень. Після цього аферист переслав виходити на зв’язок.

Також 34-річна мешканка Снятина через телеграм-канал хотіла замовити зимову форму. Жінка одразу скинула всю суму – понад 10 тисяч гривень. Форму вона так і не отримала.

За всіма фактами правоохоронці розпочали розслідування.

Раніше ми писали: Напозичала на 1 млн грн: прикарпатку спіймали за шахрайство

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору