Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Яке сьогодні свято: 6 жовтня

6 жовтня 2022 року – четвер. 225-й день війни Росії проти України. До Нового року залишилось 86 днів. Іменини сьогодні відзначають Іван, Антон, Йосип.

Про інші свята цієї днини – знає Інформатор.

6 жовтня – Всесвітній день охорони місць проживання (World Habitat Day). Свято започаткували під час Бернської конференції, яка стала міжнародною угодою про охорону дикої природи та фауни і природних середовищ проживання. Головна мета дня – пропагування збереження для нинішнього і майбутнього поколінь такого середовища, яке є сприятливим для природі та фауни.

Також 6 жовтня – День помічника лікаря. Професійне щорічне свято, яке має за свою мету показати важливість роботи помічників лікаря. Цього дня традиційно вітають всіх тих, хто має відношення до цієї професії.

 

А ще 6 жовтня – День божевільного Капелюшника. Це яскравий персонаж з відомої казки письменника Льюїса Керрола “Аліса в країні чудес”. Дату обрали не випадково. Саме цього дня 1986 року програмісти з міста Боулер (штат Колорадо) вирішили створити цікаве свято та здійснювати незрозумілі та абсурдні вчинки, носячи на голові циліндри. А надихнули їх ілюстрації до казки від художника Джона Тенніела. На них Капелюшник був зображений в циліндрі з двома числами – 10 та 6.

6 жовтня в церковному календарі – зачаття Івана Хрестителя. Священник Захарія і дружина його Єлизавета дуже хотіли дітей, але Бог довгий час не чув їхні молитви. Одного разу до Захарія явився архангел Гавриїл і почав таку бесіду з ним: “Не бійсь, Захаріє, бо почута молитва твоя, і дружина твоя Єлизавета сина породить тобі, ти ж даси йому ймення Іван. І він буде на радість та втіху тобі, і з його народження багато хто втішиться”. І сталося так, як сказав священнику архангел.

 

 

Нагору