Інформатор Коломия

ВЛАДА

Озеро чи став: на сесії розглядали питання прибережних зон “ставка на вулиці Чехова”

Щойно міська рада змінила назву міського озера, як взялася затверджувати межі прибережних зон. І у місцевих жителів, навчених попереднім гірким досвідом, виникли сумніви, чи не відріжуть шматок міського озера в результаті таких змін.

Що не так з цим рішенням і чим все закінчилось – знає Інформатор.

Рішення виглядає підозріло з кількох причин:

  1. В ньому вказана назва водойми як ставок.

Ставок – невелика водойма, зазвичай природнього походження. І наше озеро від віку таким не було.

2. Адреса водойми вказана за старою назвою вулиці.

Ще на вересневій сесії Коломийської міської ради вулицю Чехова в Коломиї перейменували на вул. С. Тарабалки.

3. Клопотання щодо затвердження проекту благоустрою і встановлення меж прибережної захисної смуги цього “ставка” подало ТОВ “ПРО ЗЕМ”, яке зареєстроване у Івано-Франківську і займається діяльністю у сфері права, нерухомістю та наданням інших комерційних послуг. Яким боком вони причетні до справ коломийських – невідомо.

4. І найголовніше. Рішення передбачало зменшення природоохоронної смуги озера. Відтак це дозволило б забудовувати територію довкола міського озера впритул до водойми.

Але хвилюватися наразі ще рано. Адже на сесії 6 жовтня це питання підтримало тільки 13 депутатів із 22 присутніх. Проте знаючи, що у цій території аж надто багато зацікавлених, ми остерігаємося, що це рішення спробують протягнути на наступних сесіях. А тому слідкуйте за нашими новинами.

Хто з міських обранців підтримав таке рішення – читайте у наступних публікаціях Інформатора, адже ми подали запит на поіменний список голосування.

До теми: Депутати не проголосували за надання дозволу зведення будинків біля міського озера

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

 

Нагору