Коломия До сайту

Квашена капуста | підбірка рецептів для господинь

Квашена капуста – хіт осені та неймовірна насолода зими. З чим тільки її не їдять і яких рецептів не вигадують, аби приготувати її по-новому. Але цьогоріч доведеться знову вигадувати щось нове – треба вразити всіх рідних.

Інформатор підготував для вас рецепти, які не залишать байдужими прискіпливих дегустаторів.

Швидка квашена капуста

Інгредієнти на одну 3-х літрову банку:

Приготування:

  1. Воду закип’ятити і поставити остигати. Додати сіль, цукор. Розмішати.
  2. Капусту нашаткувати. Моркву натерти на крупній тертці. Перемішати.
  3. Частину капусти покласти в банку, дерев’яним товкачем обережно утрамбували. І так до плічок банки.
  4. Залити розсолом. Накрити капроновою кришкою.
  5. Банку поставити в миску або глибоку тарілку (при бродінні розсіл може виливатися з-під кришки). Залишили на 3 дні при кімнатній температурі.
  6. Через 3 дні дерев’яною паличкою зробити поглиблення у капусті, щоб вийшла гіркота і залишити на кілька годин. Якщо є можливість краще винести на цей час на повітря. Капуста готова.

Капуста квашена швидкого приготування

Інгредієнти:​​

Приготування:

  1. Капусту нарізати тонкою, довгою соломкою. Моркву почистити, помити і натерти на великій тертці.
  2. Часник почистити, пропустити через прес. Змішати в мисці всі овочі.
  3. У каструлю налити воду, закип’ятити. Всипати цукровий пісок, сіль, спеції, налити олію та оцет. Перемішати. Кип’ятити 1 хвилину.
  4. Гарячу заливку вилити в капусту. Зверху капусту накрити перевернутою тарілкою великого діаметру, на яку поставити щось важке. Залишити настоюватися при кімнатній температурі.
  5. Через 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова. Готову квашену капусту потрібно перекласти в банки, накрити капроновими кришками й зберігати в холодильнику.

Засолка капусти на зиму з медом

Інгредієнти:​​

Приготування:

  1. Аби приготувати розсіл: в теплу кип’ячену воду додати сіль і мед, розмішати. Вода повинна бути теплою.
  2. Нашатковану капусту з морквою трохи утрамбувати. Не зовсім щільно, залити розсолом та залишити в теплому місці.
  3. Додати за смаком кріп чи кмин.
  4. Через 2 дні капуста готова. Не забувайте протикати її. Через два дні потрібно винести на холод.

Отож обирайте найближчий рецепт до душі та готуйте квашену капусту із задоволенням.

Якщо ж ви хотіли дізнатися ціни на капусту в Коломиї – ми маємо детальний огляд: А що з капустою? | вартість білокачанної на коломийському базарі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук