Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як коломийські художники наближають перемогу

У нормальній країні мистецтво не поза політикою і точно не поза війною. Українські музиканти, актори, режисери, письменники й художники активно допомагають нашим захисникам, багато з них самі взялися до зброї.

А про те, як митці Коломиї допомагають ЗСУ розповість Інформатор.

Напередодні Дня художника України у Коломийській міській публічній бібліотеці відбулося відкриття виставки живопису “Палітра мистецького фронту” митців громадської організації “Міжнародна Асоціація Художників України”.

На виставці представлено 29 картин авторів: Марії Шестерняк, Вікторії Мотиль, Наталії Довганюк, Мар’яни Картун, Богдана Книжка, Тетяни Пнівчук, Івана Орявського, Лева Чопенка, Олексія Ботнаря, Миколи Семеняка, Ніни Филипюк, Петра Павлюка, Володимира Грималюка.

Отець Юрій поблагословив митців, подякував за їхній внесок під час війни. Всі разом помолилися за здоров’я захисників, українців і мир у державі.

Голова ГО “Міжнародна Асоціація Художників України” Бойків Володимир прозвітував про зібрану суму від продажу картин попередньої виставки живопису “Всупереч війні”. 12 210 грн вдалось зібрати за час виставки. Усі кошти будуть використанні для придбання приладу нічного бачення для військових.

До теми: Виставка “Палітра мистецького фронту”.

Нагору