Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Не пали! Хто може допомогти з вивозом опалого листя у Коломийській громаді?

На календарі жовтень, а з дерев вже повним ходом опадає листя. Більшість людей продовжують його спалювати, бо не знають, що з ним робити. Тому незабаром почнеться і сезон димової завіси над селами та навіть містами. Але допомогти з утилізацією опалого листя можуть місцеві підприємства, які займаються вивозом сміття та відходів рослинного походження. 

До кого можна звертатися, щоб з вашої території забрали листя – дізнавався Інформатор.

Послуги з вивозу опалого листя можна замовити у комунального підприємства “Полігон Екологія”. Вони обслуговує територію всієї Коломийської громади. Тим, хто бажає, щоб підприємство забирало листя, треба заключити угоду з вивозу сміття. Вивіз оплачується через розрахунковий рахунок в банку. Договір діє цілий рік.

Після замовлення послуги, приїде майстер і оцінить роботу, щоб зорієнтувати клієнта в приблизній вартості робіт. Якщо запакувати листя у мішки, то вивіз вийде дешевше, адже вантажник просто закине мішки на причіп. Коли об’єм великий, то можна замовити послуги екскаватора. Щоправда, це коштуватиме дорожче.

Мешканці Коломийської громади також можуть заключити договір і придбати талони на захоронення твердих побутових відходів і самостійно відвезти листя чи сміття на полігон. По суті, це найдешевший варіант.

Детальніше можна дізнатися за телефоном: 066 923-15-04.

Також вивозом опалого листя займається “АВЕ Коломия”. Якщо у вас укладений договір, то листя можна помістити в контейнер. Коли ж воно не поміщається, то є можливість окремо замовити мішки у фірми. Об’єм одного мішка – 120 л. По Коломиї його вивіз обійдеться у 32,98 грн.
Більше інформації за телефоном: 050 379 8818.

Крім цього, утилізацію сміття у Коломиї здійснює підприємство Романа Пасяки. Проте вони окремо не займаються вивозом опалого листя, а забирають разом з іншим сміттям. Клієнти, які заключили з ними договір, можуть зібрати такі відходи у контейнер або придбати для цього мішки. Один мішок на 120 л коштує 30 грн. Фірма обслуговує тільки частину міста Коломиї, починаючи з вул. Бандери та Косівська і в бік мікрорайону “Гомін”.

Деталі за телефоном: 099 652 5532.

Варто зазначити, що сьогодні найкращим варіантом буде компостування опалого листя. Інформатор продовжуватиме досліджувати це питання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору