Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як у Коломиї вшанують захисників на Покрови: програма 14 жовтня

14 жовтня Україна традиційно відзначає Покрови, яка вважається заступницею Українського козацтва. Також цього дня ми відзначаємо День створення Української повстанської армії та День українських захисників та захисниць.

Інформатор подає уточнений план заходів на 14 жовтня

Управління культури та туризму готувало більше заходів на Покрову, але деякі з них вирішили скасувати. До прикладу, цьогоріч обійдемося без‏ частування баношем, ярмарків, концертів.

Також у ратуші не згадали про звичай проводити смолоскипну ходу від пам’ятника С. Бандері та традиційну ватру на площі Шевченка.

Натомість події, що таки відбудуться – це короткі немасові заходи: панахида, молебень, виставка, автопробіг.

Також у Кубаївці в Центрі патріотичного виховання та допризовної підготовки мають відкрити меморіальну дошку загиблому захиснику – нацгвардійцю з батальйону Кульчицького. Саме Мирон Забарило був ініціатором створення такого центру і його головною рушійною силою.

Заходи в Коломиї 14 жовтня

10.00 – патріотичний автопробіг до с.Кубаївка.

11:00 – відкриття меморіальної дошки Герою Мирону Забарилу (с. Кубаївка)

14.00 – панахида за загиблими Героями на міському кладовищі.

15:00 – відкриття тематичної експозиції 80-річчю УПА у музею історії м. Коломия.

16:30 – історична пам’ятка “Від козаків до героїв ЗСУ” біля пам’ятника борцям за Незалежну Україну, що на проспекті Чорновола.

До теми: Коломийську громаду поставили в приклад усій Україні

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору