Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Правила проведення заходів | деталі від голови ОВА

Враховуючи ситуацію в країні та області введено нові правила. Тепер організаторам доведеться отримувати спеціальний дозвіл. 

Деталі про дозвіл та де його взяти, розповість Інформатор.

“Задля безпеки громадян, уникнення надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану, організація та проведення масових заходів на території нашої області можлива лише за умови їх письмового погодження з органами місцевого самоврядування”, – йдеться у зверненні голови ОВА Світлани Онищук.

Для цього організатори заходу не менш ніж за 2 тижні до проведення заходу мають звернутися із заявою до органу місцевого самоврядування, територіальної громади.

“Далі всі погодженні заходи мають розглядатися на раді оборони РВА. Водночас організатори заходів повинні визначити місця для укриття під час повітряної тривоги, забезпечити дотримання громадського порядку учасниками заходу, правил пожежної безпеки, наявність засобів першої медичної допомоги”, – додає Світлана Онищук

Організатори виставок знищеної військової техніки, озброєння або інших предметів, що стосуються війни, повинні забезпечити відсутність безпосереднього контакту громадян з експонатами – раніше були нещасні випадки.

Погодивши проведення заходу з органами місцевого самоврядування, потрібно звернутися до ГУ Нацполіції області та ГУ ДСНС для перевірки усіх експонатів. Після отримання відповідних дозволів, ДСНС та правоохоронних органів потрібно погодити все з радою оборони Івано-Франківської області.

Для отримання відповідного рішення слід звернутися до обласної військової адміністрації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору