Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Українців просять економити електроенергію не тільки ввечері, але й зранку

Через масові ракетні обстріли нам доводиться економно споживати електроенергію. Як показує практика, ввечері українці прислухаються до прохань, проте сьогодні зранку, починаючи з 8:00 електроспоживання зросло на 6%. Це перевантажує мережу і може призвести до вимушених обмежень.

Пише Інформатор з посиланням на Укренерго.

Через зростання електроспоживання вранці, диспетчерський центр “Укренерго” вимушено застосував обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях.

Зараз головна причина обмежень споживачів – необхідність знизити навантаження на магістральні мережі, аби працівники “Укренерго” мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами. В результаті, що більшим буде споживання, то більше буде обмежень.

Як показав сьогоднішній ранок, розумне електроспоживання вже має стосуватися не лише вечірніх годин, але й ранку. Українців закликають ставитися до електроспоживання розсудливо вранці – з 8:00 до 11:00 і ввечері – з 17:00 до 23:00.

Найменший рівень споживання електроенергії – вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади.

Вдень – не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, а вранці і особливо ввечері, коли споживання найбільше, – звести до мінімуму користування електрикою.

До теми: Коломиян просять економити електроенергію і попереджають про відключення ліхтарів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору