Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Фільм “Максим Оса” виходить у прокат, зібрані кошти підуть на виробництво дронів

Фільм «Максим Оса: золото Песиголовця», який почали знімати майже 10 років тому, врешті виходить у прокат.  Графічний роман Ігоря Баранька втілився у козацькому трилері. Прибуток від  показів буде направлений на фінансування виробництва ударних дронів «ОСА» для наших захисників. Переглянути стрічку можна і в кінотеатрах Коломиї.

Інформатор запрошує оцінити перший козацький трилер і разом з тим допомогти ЗСУ.

Відучора в широкий прокат вийшов козацький пригодницький трилер «Максим Оса: золото Песиголовця». Його вихід на великі екрани приурочений до 14 жовтня – Дня захисника України та Дня українського козацтва.

Це перша в історії українського кінематографу екранізація коміксу.

У фільмі роль шинкаря Нахмана зіграв режисер Коломийського театру Сергій Кузик.

У 2013 році стрічка перемогла на 4-му пітчингу Держкіно. Наступного року проєкт був законсервований, але у 2015 -му виробництво поновилося з новим режисером. У травні 2019 року виробник фільму ТОВ «Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. О. О. Ханжонкова» змінив власника і директора, тож у стрічці змінився генпродюсер, а за кілька місяців – режисер, яким став Мирослав Латик, який мав своє бачення стилістики фільму.

Тож у першій українській екранізації коміксів тоді змінили сценарій, наново провели акторський кастинг та почали знімання.

«Максима Осу» знімали у Кам’янці-Подільському Хмельницької області , зокрема у державному історичному музеї-заповіднику і Національному історико-архітектурному заповіднику «Кам’янець». Також знімання відбувалися у Пущі-Водиці Київської області та в селі Великі Межирічі Рівненської області.

Нагору