Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Сортуванню сміття навчатимуть дві громади на Прикарпатті

Для участі у навчальній програмі відібрали 48 територіальних громад. Прикарпаття представлятимуть дві громади – Косівська та Спаська. 

Інформатор розповідає деталі з посиланням на регіональний офіс U-LEAD в Івано-Франківській області.

Метою навчальної програми є покращення розуміння ролі та відповідальності громад в управлінні відходами, підвищення спроможності громад в розробці та впровадження спільних проєктів регіонального значення в сфері управління відходами.

Представники громад протягом кількох місяців будуть проходити комплексне навчання, щоб напрацювати концепції проєктів щодо управління відходами.

Навчальний курс складається з чотирьох модулів. Тут є і теоретична, і практична частини, які допоможуть представникам громад напрацювати якісну систему управління відходами, включаючи низку управлінських та фінансових питань.

Перший онлайн-семінар відбувся 7 жовтня. На ньому розглядали системи управління відходами під час воєнного стану та у період післявоєнного відновлення.

З учасниками начальної ініціативи працюватимуть Дмитро Лазненко, Віктор Гуденець та Тетяна Омельяненко, експерти з питань управління відходами “U-LEAD з Європою”.

Команди фахівців з громад  у вересні-грудні пройдуть комплексне навчання, після чого відбудеться відбір проєктних ідей та розробка самих проєктів щодо управління відходами.  Відібрані на конкурсній основі проєкти отримають супровід від експертів U-LEAD під час їхнього впровадження.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору