Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломия патріотично відзначила День Героїв різних поколінь та епох | Фоторепортаж

14 жовтня щорічно коломийська громада на Покрову організовує смолоскипну ходу та ватру слави у центрі міста. 

Інформатор відвідав ці заходи, щоб передати Вам всю ту атмосферу, у якій оживає повстанська пісня та відроджується козацький дух.

Хода стартувала від пам’ятника Степану Бандері, що знаходиться біля залізничного вокзалу під різні лозунги: “Бандера, Шухевич – Герої України”, “Слава Героям України”, “Бандера – наш Герой! Покрова – наше свято!”. Додавали атмосфери смолоскипи  в руках.

Далі коломияни пройшлися вулицею Січових Стрільців та проспектом Чорновола, де вшанували сотенного УПА Мирослава Симчича, якого вчора, 14 жовтня офіційно нагородили званням Героя України. Завершилася хода на площі Відродження перед ратушею, де на її учасників чекали урочистості та підпалення ватри.

Розпочалося віче гімном ОУН та внесенням славетних прапорів бойових підрозділів, у яких мужньо боронять Україну наші земляки. Коломияни щиро подякували та віддали славу усім, хто приближає нашу перемогу!

На імпровізованій сцені учасники заходу декламували вірші та співали патріотичні пісні. А військові виступали з надихаючими промовами.

Завершився захід традиційно – частуванням гуцульського баношу, який організатори дійства варять на  догораючій ватрі. Ну і куди ж без старих повстанських пісень…

Слава Україні! Смерть ворогам!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору