Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Регіонали у центрі Коломиї | Звернення коломиян до влади міста

Вчора, 14 жовтня, біля ватри слави громада міста шляхом “козацького голосування” одностайно вирішила подати звернення до коломийської влади щодо знесення пам’ятного каменю регіоналам, розташованого біля Писанки.

Інформатор також був на події та ділиться детелями.

Нагадуємо, що минулого року напередодні Дня Захисника України у Коломиї відбулася подія, яка обурила місцевих жителів. У серці Писанкової було встановлено пам’ятний знак, який увіковічнив прізвища знаних регіоналів Прикарпаття: Василя Вишиванюка та Михайла Негрича. Це викликало осуд у патріотичної громади міста. Зокрема, на ватрі слави пролунав заклик знести меморіальний знак, однак, на захист монументу покликали правоохоронців.

“Зважаючи на те, що після Революції гідності правоохоронці та активісти патріотичних організацій спільно захищають кордони нашої держави, ми вважаємо таке протистояння та спонукання до них просто злочинним. Оскільки знак було встановлено рішенням влади без погодження з громадою, то й таким рішенням його повинно бути усунено. Ми вважаємо, що на сьогоднішній день всі вже мали зрозуміти до чого доводять компроміси та намагання толерувати ворогів України. Тож вимагаємо і подаємо звернення до депутатського корпусу. Давайте зробимо так, щоб у Коломиї не було жодних згадок про регіоналів та комуністів, про будь-яких людей, які мали відношення до катів українського народу”, – додає Ольга Баранецька – організаторка заходу та ініціаторка звернення.

 Звернення передали депутатці Мирославі Воротняк, яка у свою чергу віднесе його у депутатській корпус. Коломийська громада надіється на швидкий розгляд цього питання на сесії міської ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору