За декілька тижнів в Україні ціни на молочні продукти та яйця зокрема, зросли в рази, але ж відмовлятися від домашньої випічки та смаколиків відмовлятися не хочеться. Хочемо вас запевнити, що цього і не потрібно робити.
Інформатор ділиться з вами рецептом, який вподобають усі ваші рідні, а ви при цьому зможете зекономити і не потратити багато грошей на продукти, і сил на приготування.
Галета з яблуками та горіхами – це смачний ароматний пиріг, з хрусткою скоринкою та ніжною соковитою начинкою.
Інгредієнти:
- 200 гр борошна;
- 50 мл води (окріп);
- розпушувач;
- 50 мілілітрів соняшникової олії;
- сіль
Для начинки:
- 3-4 яблука;
- 2 столові ложки цукру;
- ванільний цукор;
- мигдальні пластівці (за смаком, або інші горіхи);
- 1 чайна ложка кориці.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У мисці змішайте борошно з сіллю, додайте розпушувач, олію, воду, перемішайте. Замісіть тісто. Накрийте харчовою плівкою, залиште у холодильнику протягом 30 хвилин.
- Для приготування начинки помийте яблука, почистьте від шкірки та кісточок. У мисці з’єднаєте з цукром, додайте ванільний цукор, корицю.
- Розкатайте з тіста млинець.
- Деко вистеліть пергаментом, викладіть тісто, у середину викладіть яблука, присипте цукром, загорніть краї.
- Розігрійте духовку до температури 190 градусів, відправте запікатись протягом 40-45 хвилин до готовності.
- Викладіть на тарілку, задекоруйте мигдальними пластівцями, розріжте на порції.
Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.
Вікторія Ровенчук