Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Галета з яблуками | Випічка без яєць та вершкового масла

За декілька тижнів в Україні ціни на молочні продукти та яйця зокрема, зросли в рази, але ж відмовлятися від домашньої випічки та смаколиків відмовлятися не хочеться. Хочемо вас запевнити, що цього і не потрібно робити. 

Інформатор ділиться з вами рецептом, який вподобають усі ваші рідні, а ви при цьому зможете зекономити і не потратити багато грошей на продукти, і сил на приготування.

Галета з яблуками та горіхами – це смачний ароматний пиріг, з хрусткою скоринкою та ніжною соковитою начинкою.

Інгредієнти:

  • 200 гр борошна;
  • 50 мл води (окріп);
  • розпушувач;
  • 50 мілілітрів соняшникової олії;
  • сіль

Для начинки:

  • 3-4 яблука;
  • 2 столові ложки цукру;
  • ванільний цукор;
  • мигдальні пластівці (за смаком, або інші горіхи);
  • 1 чайна ложка кориці.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці змішайте борошно з сіллю, додайте розпушувач, олію, воду, перемішайте. Замісіть тісто. Накрийте харчовою плівкою, залиште у холодильнику протягом 30 хвилин.
  3. Для приготування начинки помийте яблука, почистьте від шкірки та кісточок. У мисці з’єднаєте з цукром, додайте ванільний цукор, корицю.
  4. Розкатайте з тіста млинець.
  5. Деко вистеліть пергаментом, викладіть тісто, у середину викладіть яблука, присипте цукром, загорніть краї.
  6. Розігрійте духовку до температури 190 градусів, відправте запікатись протягом 40-45 хвилин до готовності.
  7. Викладіть на тарілку, задекоруйте мигдальними пластівцями, розріжте на порції.

Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору