Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Жив на Прикарпатті, а тепер став найманцем російської військової компанії “Вагнера”

“Вагнерівцю”, який більшу частину життя проживав на Івано-Франківщині, СБУ оголосила підозру. Зараз він служить у російських військах на Донеччині.

Пише Інформатор, посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Слідчі встановили, що від початку повномасштабної війни найманець воював проти української армії на Луганщині. Потім його підрозділ перекинули під Авдіївку Донецької області.

За даними контррозвідки, раніше найманець у складі ротно-тактичної групи “Карпати” російської військової компанії “Вагнера” брав участь у бойових діях на території Сирії. Йому навіть дали одну з трьох нагород, якими відзначають горлорізів у “Вагнері”, – так званий “чорний хрест”.

СБУ підозрює найманця за трьома статтями Кримінального кодексу:
ч. 1 ст. 111 – державна зрада (в редакції КК України, що діяла на час вчинення злочину);
ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
ч. 2 ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Ще у 2014 році бойовик вступив до незаконних збройних формувань. Спочатку служив у 3 окремій мотострілецькій бригаді самопроголошеної “ДНР”. Через рік його прийняли у “вагнерівці”, оскільки мав кримінальне минуле – він був засуджений за насильницький злочин.

Прикарпаття найманець покинув наприкінці двохтисячних, виїхавши у Донецьку область.
У межах кримінального провадження слідчі СБУ встановлюють всі обставини вчинення ним злочинів на території України.
Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору