Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Горі Юріїв у Воскресинцях загрожує рубка дерев

18 жовтня на сесії Коломийської міської ради депутат Сергій Коцюр звернувся до голови Івано-Франківської обласної ради відносно санітарної рубки дерев на горі Юріїв у селі Воскресинці та на території поблизу неї.

Повідомляє Інформатор.

Депутат зазначив, що для Коломийської громади гора Юріїв – це рекреаційна зона. Тут відпочивають не тільки місцеві мешканці, а й люди з різних куточків Прикарпаття. Це місце також полюбляють велосипедисти та фанати екстремальних видів спорту. Але тепер на горі Юріїв хочуть провести санітарну рубку дерев.

“Проведення санітарної рубки дерев в цьому місці – неприпустиме. Це загрожує репутації рекреаційної зони. Ми можемо втратити місце, яке так люблять жителі та гості громади”, – каже депутат.

До слова, мешканці Воскресинців неодноразово скаржилися, що рубають всі дерева підряд, а не тільки ті, котрі потрібно. Тому піднімають питання припинити санітарну рубку дерев на горі Юріїв та поблизу неї. Натомість пропонують заготовляти альтернативні джерела енергії в тих місцях на території Коломийської громади, які справді потребують санітарної чистки.

Жителі просять Івано-Франківське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство “Івано-Франківськоблагроліс” зупинити так звану санітарну рубку дерев у Воскресинцях. Також вони вимагають погоджувати всі рубки з Коломийською владою.

Раніше ми писали, що на горі Трикутник у Воскресінцях “добродії” розкидали сміття.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору