Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Українців не призиватимуть на строкову службу, поки йде війна

Сьогодні засідали не тільки депутати Коломийської міської ради, а й Верховної Ради. Нардепи підтримали скасування призову на строкову службу під час війни.

Повідомляє Інформатор.

Верховна Рада прийняла Закон №8109 щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану. “За” проголосувало 318 народних депутатів.

Згідно з законом, під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться. Пояснює нардеп Ярослав Железняк. Він додав, що призовні комісії створюються для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку.

Тобто, призовні комісії будуть займатися організацією і проведенням медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку. Крім цього, вони направлятимуть призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

Нагадуємо, на початку місяця Президент підписав указ про скасування осіннього призову та відтермінував демобілізацію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору