Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Хто з Коломийської громади зможе безкоштовно оздоровлюватися у басейнах?

У Коломийській громаді посилять допомогу пільговим категоріям. За таке рішення проголосував виконком. Влада міста знайшла можливість, щоб діти, які мають пільги, і поранені військові безкоштовно відвідували та оздоровлювалися у басейнах.

Інформатор, посилаючись на Коломийську міську раду, розповість детальніше, як це працюватиме. А також Ви дізнаєтеся, які документи для оформлення потрібні.

Спершу вам слід ознайомитися з переліком осіб, які мають на це право:

– діти з інвалідністю;

– діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, які влаштовані під сімейні форми виховання;

– діти віком до 16 років та дружина/чоловік загиблих (померлих), смерть яких настала у зв’язку із безпосередньою участю у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року;

– поранені військовослужбовці, травма (поранення) яких одержана у зв’язку із безпосередньою участю у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року;

– діти до 16 років осіб з інвалідністю внаслідок війни І, ІІ, ІІІ групи, які брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року.

Якщо ви потрапляєте під перелік осіб, які можуть отримувати цю допомогу, то спершу потрібно подати заяву в Центр надання адміністративних послуг, площа Привокзальна, 2а/1.

Далі її розгляне відповідна комісія і якщо рішення буде позитивне, то ви отримаєте грошову допомогу, за яку і будете відвідувати басейни. Вона надаватиметься один раз у рік.

Які документи потрібні?

Під час подачі заяви з собою необхідно мати:

• копію паспорта (іншого документа, що посвідчує особу громадянина України) заявника;

• копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають:

• копію паспорта з відповідною відміткою;

• копію свідоцтва про народження дитини;

• банківські реквізити одержувача допомоги.

Відповідно до категорій також необхідні документи:

1. Для дітей з інвалідністю:

• копія індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю (від 0-18 років);

• довідка від лікаря щодо відсутності протипоказань відвідування басейну;

2. Для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під сімейні форми виховання:

• копія рішення виконавчого комітету міської ради про надання статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування;

• копія рішення про встановлення опіки/піклування та призначення опікуном/піклувальником, прийомними батьками (батьком/матір’ю);

3. Для дітей віком до 16 років, дружині/чоловікові загиблих (померлих) смерть яких настала у зв’язку із безпосередньою участю у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року:

• копія посвідчення (довідки) члена сім’ї загиблого (померлого) учасника бойових дій в зоні АТО та члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника та Захисниці України, яким надано статус відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

• копія довідки про безпосередню участь загиблої (померлої) особи згідно форми, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 року № 413 «Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення» (зі змінами);

• копія свідоцтва про шлюб;

• копія свідоцтва про смерть загиблої (померлої) особи;

4. Пораненим військовослужбовцям, травма (поранення), яких одержана у зв’язку із безпосередньою участю у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року:

• документ, що підтверджує захворювання (травми, поранення, контузії, каліцтва), які одержані під час безпосередньої участі у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року;

5. Дітям до 16 років, осіб з інвалідністю внаслідок війни І, ІІ, ІІІ групи, які брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року:

• копія посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

• копія довідки про безпосередню участь особи з інвалідністю внаслідок війни згідно форми, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 року № 413 «Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення» (зі змінами).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору