Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ПЦУ дозволила своїм вірянам відзначати Різдво 25 грудня

У Синодальній залі Митрополичого дому при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). На ньому обговорили низку питань, зокрема, йшлося й про святкування Різдва 25 грудня.

Інформатор розповідає деталі з посиланням на прес-службу Православної церкви України.

У рамках засідання Священного Синоду було обговорено питання дати святкування Різдва. Враховуючи чималу кількість запитів та дискусій навколо одного з найбільших релігійних свят, вирішили наступне:

“Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту”, – йдеться в повідомленні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Христина Бойчук

Нагору