Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Словаччині проходить виставка українських писанок та косівської мальованої кераміки з музеїв Коломиї

Для учасників форуму Дунайської Стратегії, що проходить в Словаччині у місті Кошіце, музеї Коломиї  організували виставку українських писанок та косівської мальованої кераміки. 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську ОДА.

Експонати на виставці представили Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, який має у своїх колекціях косівську кераміку. До слова, вона з 2019 року внесена до Репрезентативного списку Світової нематеріальної спадщини ЮНЕСКО та визнана унікальним явищем в народній творчості гуцулів з 18 століття.

А також Музей писанкового розпису, який зберігає найбільшу колекцію писанок та декоративних яєць з усіх регіонів України та 35-ти країн світу. Загалом збірка налічує 12 000 мініатюрних творів.

До теми: Виставка робіт гурту “Палітра” | Фоторепортаж

Це відбулося за підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

«Представлення української культури та творчості на міжнародній арені є нашим безпосереднім завданням. Івано-Франківська область є частиною Дунайського регіону, тому представлення їх культурних надбань для інших учасників Стратегії сприяє популяризації та налагодження діалогу для реалізації спільних проєктів та ініціатив у цьому напрямку», – зазначив Національний Координатор України Ігор Корховий.

Учасники виставки зможуть не лише ознайомитися з українською культурою, а й долучитися до майстер-класу з розпису.

Довідково, форум Дунайської стратегії – це основна подія, яка об’єднує зацікавлені сторони, щоб обговорити хід реалізації Стратегії, результати поточного голосування. Також це обмін провідними практиками та подальшими ініціативами для співпраці.

Цьогоріч Україна стала першою країною, яка отримала право голосувати в макрорегіональній стратегії, формувати пріоритети та визначати порядок денний для діяльності 14 країн-учасниць, не будучи членом ЄС.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору