Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як знімали фільм “Криваве Різдво”? | інтерв’ю з творцями історії

З нагоди 80-річчя УПА у с. Саджавка, що на Коломийщині, громадські активістки та просто чудові люди зробили неймовірне – зняли фільм про історію однієї сім’ї, маючи тільки штатив та звичайний смартфон. Але відсутність професійної техніки не завадила викликати неймовірну бурю емоцій у односельчан, котрі прийшли на прем’єру. Більше того, фільм зачепив за душу тих, хто поїхав на довгі роки від рідного дому, але завдяки цій ініціативі, зміг возз’єднатися з рідною історією.

Інформатор вирішив побувати на місці зйомки та поговорити з авторами та акторами.

Кожна сім’я має свою історію, яку хочеться передати наступним поколінням. Але іноді цього буває замало і виникає бажання поділитись найсокровеннішим зі всім селом, а може, й з Україною, аби про рідне знали всі. Щоб про довгий визвольний шлях нашого народу з покоління в покоління ходили перекази.

Так вирішила Мирослава Гордєєва-Мельник і написала свою книжку “По тоненькій кладці”. Тут йдеться про історію зв’язкової УПА Анни, котра ризикуючи життям, боролась за Україну. Авторка хотіла поставити виставу за мотивами книги, але порадившись з іншими мисткинями, прийняли рішення зробити щось більш масштабне – зняти фільм.

Мирослава Шкарпович-Березовська почала шукати реквізити, акторів. Через деякий час почалися зйомки фільму. Вони тривали близько двох тижнів.

Що ще розповіли авторки та акторки журналістці Інформатора – дивіться на нашому YouTube.

До теми: У Саджавці зняли фільм “Криваве Різдво”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Христина Бойчук

Максим Лебідь

Нагору