Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Гарний телевізор: табло руху громадського транспорту бреше

Щойно у ратуші похизувалися новим електронним табло, який в реальному часі показує прибуття громадського транспорту, до редакції Інформатора почали надходити листи, що техніка працює некоректно. Ми вирішили перечекати декотрий час, сподіваючись, що табло ще не до кінця налаштували, але ж ні. Минуло більше місяця, а табло і надалі живе собі своїм відірваним від реальності життям.

Інформатор довів, що техніка потребує перепрограмування і звертає увагу влади міста на цю проблему.

Всередині вересня на зупинці біля автостанції в Коломиї встановили друге інформаційно-електронне табло прогнозування часу прибуття громадського транспорту.

У ратуші за встановлення цього табло поспішили похвалити КП «Зеленосвіт», АТ «Прикарпаттяобленерго» та ПП «НТК-провайдер».

За задумом це допомогло б пасажирам громадського транспорту дізнатися час прибуття маршрутки, у разі потреби зв’язатися з поліцією і навіть підзарядити телефон.

А крім того тут встановлена камера, яка може здійснювати відеозйомку навіть вночі.

“Я прочекала 15 хвилин маршрутку, яка мала прибути за 3 хвилини, і зрештою пішла пішки”, – пише нам постійна читачка Тетяна.

Підзарядка телефону і справді працює

Жінка переконувала, що табло також може показувати прибуття маршруток,  за кілька хвилин тоді, коли цей автобус уже від’їхав або ж взагалі не сповіщає про прибуття. Крім того зазвичай на табло нема нічого, тільки час, повідомлення блимне і зникає за деякий час.

На наш запит щодо вартості такого дива нам відповіли, що в Коломийській міській раді наразі відсутня інформація щодо встановлення електронного табло на автостанції.

 

Нагадаємо, що перше таке табло встановлене на зупинці біля залізничного вокзалу і воно також працює з перебоями.

У Коломийській громаді працює єдина система диспетчеризації та супутникового моніторингу пасажирського транспорту. Тож тепер можна відстежувати наявність автобуса на маршруті та час його прибуття на потрібну зупинку. Зробити це можна за допомогою мобільного додатку «Dozor City» за посиланням.

Що вже й казати: звичайні таблички розкладу руху, надруковані дрібним шрифтом і встановлені на такій висоті, що здалась би драбина, щоб розгледіти там хоч щось, окрім “Щасливої дороги”, а ці високотехнологічні обдурюють. От і виходить, що й справді корисніше ходити пішки. Щоб не нервуватися.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Наталка Сандецька

Нагору