Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Кіно недільного вечора: “Зелена книга”

Для тих, хто кохається в ретро, а ще любить кіно зі змістом, історією, іронією, добрим гумором і так, щоб аж до мурах, пропонуємо стрічку “Зелена книга”, яка отримала 3 премії “Оскар” і увійшла до списку 250 кращих фільмів за версією IMDb.

Інформатор переконаний, що цей фільм цілком заслуговує стати поряд із бестселером “Убити пересмішника”, адже і там і там йдеться про людяність, яку часом втрачає людство, збиваючись у щурячому марафоні.

Дія фільму, заснованого на реальних подіях, розгортається в 1962 році. Італо-американець Тоні на прізвисько “Базіка” працює викидайлом в одному з престижних нічних клубів Бронкса.

Коли заклад закривається на ремонт, Тоні вирішує знайти тимчасову роботу, і незабаром у нього з’являється пропозиція.

Відомий афроамериканський піаніст Дон Ширлі збирається в турне по південних штатах, і йому потрібен хороший водій і людина, здатна вирішити в дорозі будь-яку проблему, в одній особі.

До теми: Кіно вихідного дня: станіславівський шик фільму “Віддана”

Обумовивши всі нюанси і прийшовши до спільної згоди, талановитий музикант і вибивала з Бронкса вирушають в дорогу, взявши з собою “Зелену Книгу” – спеціальний путівник, в якому описані всі безпечні для афроамериканців місця.

Біда тільки, що і сам Тоні схильний виявляти зверхність перед афроамериканцями. Чи змінить його ця ризикована мандрівка?

Подивитися фільм безкоштовно в HD якості можна ТУТ.

Нагору