Осінь чудово пасує для сімейних посиденьок. То чому б не присмачити ці зустрічі таким знайомим і апетитним шматочком капустяного пирога. Саме того, який так полюбляють випікати наші бабусі. Для приготування вам знадобиться всього 20 хвилин і прості продукти.
Нумо разом з Інформатором заглядати в холодильники, чи все у вас є для заливного капустяника.
Інгредієнти для начинки:
- Капуста – 350 г
- Цибуля – 120 г
- Солодкий перець – 120 г
- Морква – 120 г
- Карі – 1/2 ч. л.
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Зелень петрушки
- Соняшникова рафінована олія – для смаження
Для тіста:
- Сметана – 150 г
- Яйця (крупні) – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л. з вершком
- Борошно – 6-7 ст. л.
Готуємо начинку
- Капусту нарізати соломкою. Цибулю порізати кубиком.
- Солодкий перець очистити від насіння і нарізати соломкою.
- Моркву натерти на крупній терці. Зелень петрушки подрібнити ножем.
- На розігріту сковорідку налити рослинну олію (в мене соняшникова рафінована).
- Викласти цибулю, помішуючи, смажити на середньому вогні до прозорого стану 2-3 хв.
- Викласти моркву, помішуючи, смажити 2-3 хв. Викласти перець, помішуючи, смажити ще 2-3 хв. Додати капусту.
- Помішуючи, тушкувати 7-8 хв. Посолити, поперчити за смаком, додати карі.
- Перемішати, тушкувати ще 2-3 хв. Додати петрушку, перемішати і відставити з вогню. Начинка готова.
Готуємо тісто
- До сметани збити яйця, додати сіль і цукор. Перемішати вінчиком.
- Додати борошно (3 ст. л.) і розпушувач для тіста, перемішати. Додати ще 3-4 ст. л. борошна. Перемішати.
- Форму ( 27х16 см) злегка змастити рослинною олією. На дно форми рівномірно викласти тісто (4 ст. л.).
- Рівномірно викласти капустяну начинку. На начинку рівномірно викласти тісто, що залишилось.
- Зверху можна посипати кунжутом.
Пиріг випікати приблизно 30 хв. в заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці. До зустрічі в нових відео! На все добре та будьте здорові.