Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Зігріти захисників | У Печеніжині збирають матеріали для окопних свічок

У Печеніжині вже виготовили близько 300 окопних свічок. З їхньою допомогою можна освітити бліндаж, підсушити одяг, зігрітися чи приготувати їжу. Для того, аби на фронт передали ще більше таких виробів, усіх небайдужих просять долучитися до цієї акції. 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на відділ культури і туризму Печеніжинської селищної ради.

З наближенням холодів воїни дуже потребують нашої з вами допомоги. Адже використання цих свічок допомагає та хоча б трішки спрощує  життя бійців в окопі.

Залежно від розміру, окопна свічка може горіти протягом кількох годин. Невеликі баночки активно горять не менше 1 години, баночка з-під рибних консервів – до 3 годин, а з-під горошку – аж до 8 годин.

“Ці свічки важко загасити вітром, вони не бояться вологи, а також їх можна запалювати декілька разів. Ще один їхній «плюс» – вони не бояться вологи, тож з їхньою допомогою можна розпалити багаття навіть з мокрої деревини”, – додають у дописі.

Тож якщо Ви маєте парафін, віск, або бляшанки від консервів, то приносьте їх в публічну бібліотеку за адресою смт. Печеніжин, вул. Незалежності, 13 (2 поверх).

Приєднуйтеся до допомоги, наближаємо перемогу разом!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору