Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

24 жовтня: який сьогодні день

Цього понеділка, 24 жовтня, налічуємо вже 243-й день відважної боротьби українського народу проти східного сусіда. Сьогодні відзначаємо кілька серйозних свят та подій. А з іменинами варто привітати власників імен:  Олександр, Анатолій, Вікторія, Зинаїда, Іларіон, Йосип, Лев, Макар, Моїсей. 

Все про 24 жовтня розповість Інформатор.

Міжнародний день шкільних бібліотек. Важливість забезпечення та поширення грамотності, всіляке сприяння належному навчанню – один з основних пріоритетів сучасного суспільства й атмосфера, яка створюється професійними бібліотекарями, найбільш сприятлива у цьому процесі.

Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Відзначається щорічно 24 жовтня з метою підвищення обізнаності щодо вакцинації проти поліомієліту та ліквідації поліомієліту. Його було започатковано Ротарі Інтернешнл більше десяти років тому в ознаменування дня народження Джонаса Солка, який очолив першу команду, що розробила вакцину проти поліомієліту.
Поліомієліт все ще є ендемічним у трьох країнах, тобто в Пакистані, Нігерії та Афганістані, і ліквідований в іншому світі.

Міжнародний день ООН. Це день народження Організації Об’єднаних Націй. Організація Об’єднаних Націй живе в серці і свідомості кожного громадянина як організація, здатна покласти край насильству і укоренити терпимість, сприяти розвитку і забезпечити рівність, захистити права людини і зменшити масштаби бідності. Традиційно в цей день у всьому світі проводяться зустрічі, дискусії та виставки, присвячені цілям Організації та її досягненням.

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності. Є важливим приводом для зацікавлених сторін проаналізувати і відзначити прогрес, досягнутий на шляху до медійної та інформаційної грамотності для всіх.

Міжнародний день дій на захист клімату. Основна увага в цей день приділяється інформуванню людей про вплив людини на глобальне потепління. Крім того, цей день вимагає від обраних представників урядів виконати зобов’язання, встановлені Кіотським протоколом (це був міжнародний договір, який зобов’язував держави скоротити викиди парникових газів).

Всесвітній день інформації про розвиток. Мета цього дня полягала в залученні уваги світової громадської думки до проблем розвитку та до необхідності зміцнення міжнародного співробітництва для їх вирішення. Асамблея висловила переконаність в тому, що поліпшення розповсюдження інформації та мобілізація громадської думки, особливо серед молоді, були б важливим фактором для кращого усвідомлення проблем розвитку і сприяли б, таким чином, нарощуванню зусиль у сфері міжнародного співробітництва з метою розвитку.

Тиждень роззброєння (24-30 жовтня). Державам пропонувалося висунути на перший план питання про небезпеку гонки озброєнь, пропагувати необхідність її припинення і сприяти підвищенню розуміння громадськістю невідкладних завдань в галузі роззброєння.

За релігійним календарем сьогодні вшановують пам’ять святого апостола від 70-ти Філіпа. Він був родом з Кесарії Палестинської, мав дружину і чотирьох дочок. Святими апостолами він був обраний в диякони та став першим після знаменитого Стефана Першомученика.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору