Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Базар в Отинії: місце, де є майже все

Двічі на тиждень це місце переповнюється людьми. На базар у Отинії з’їжджаються жителі з усіх навколишніх сіл. І так уже впродовж близько 30 років. Отинійський ринок, ніби “предок” сучасного торгового центру. На невеликій площі зовсім поруч один від одного продають велосипеди, продукти, побутову техніку, речі домашнього вжитку, а також новий та вживаний одяг.

Інформатор продовжує розвідувати місцеві ринки та пропонує вам.

Базар розташувався в самому центрі селища Отинія. Водії, які їдуть з Коломиї до Івано-Франківська, можуть навіть не запідозрювати, що за кілька метрів від траси розмістився справжній “міні-Шанхай” або, як називають його місцеві, – “базар змішаного типу”. Тут можна придбати майже все. Як звиклось на ринку, по сусідству продають масло і спортивний одяг, олію і кімнатні тапочки, а на землі розклали пластикові тази, віники та “ванєнки” (ванночки). Але найбільше зараз тут користується попитом секонд-хенд.

До теми: “Торговиця” по-заболотівськи: як змінився базар за півстоліття.

Базарні дні в Отинії – вівторок та п’ятниця. Щоправда, якщо на ці дні припадає велике церковне свято, то торгівлю переносять на день перед ним. Крім продуктів та інших речей, по вівторках на ринку можна купити сільськогосподарські тварини.

Тож, можете якнайшвидше приходити на базар в Отинію. Продавці вже чекають на вас.

Ми розповідали про коломийський Шанхай і сто відголосків 90-х.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Максим Лебідь

Нагору